Paginakop locaties i-psy

i-psy Amsterdam Johan Cruijff Boulevard

Intakestop

Er geldt momenteel voor i-psy PsyQ Amsterdam een intakestop voor situaties waarbij een tolk vereist is.

Over ons

Als u psychische problemen ervaart kunt u bij ons terecht. Wij zijn gespecialiseerd in interculturele psychiatrie. Dit betekent onder meer dat onze behandelaren meestal uit dezelfde cultuur komen als u.


U heeft gesprekken bij ons op de vestiging waarna u weer naar huis gaat. Dat kan individueel met een behandelaar zijn, of in een groep. Bekijk ook onze filmpjes.

LGBTI-poli

In het najaar van 2017 is op deze locatie gestart met een speciaal LGBTI-team (Lesbian, Gay, Bi, Transsexual, Intersex). Het team combineert kennis op het gebied van culturele psychiatrie, psychotrauma en LGBTI-hulpverlening. De poli richt zich dan ook op LGBTI-migranten, expats en vluchtelingen die kampen met uiteenlopende psychische klachten.

Uit onderzoek blijkt dat LGBTI's een groter risico lopen op het ontwikkelen van o.a depressie- en angstklachten, naast suïcidaliteit. LGBTI migranten worden daarnaast in sterkere mate geconfronteerd met negatieve reacties van de familie of gemeenschap. LGBTI-vluchtelingen hebben in hun land van herkomst vaker te maken gehad met direct geweld of vervolging vanwege hun geaardheid of genderidentiteit.

Waarom een behandeling bij i-psy?

  • Wij houden rekening met uw cultuur.
  • Onze hulpverleners hebben verschillende culturele achtergronden.
  • Bij de behandeling betrekken we ook uw omgeving: uw familie of andere mensen die voor u belangrijk zijn. Uiteraard alleen met uw toestemming.
  • Wij begrijpen wat vrijwillig of gedwongen vertrek uit uw thuisland met u doet.
  • Wij hebben oog voor uw persoonlijke levenssituatie.

i-psy Amsterdam Johan Cruijff Boulevard

Adres

Johan Cruijff Boulevard 83-95
1101 DM Amsterdam
088 358 91 11
088 358 41 10

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Je vindt ons op de 5e etage (Regenboog kantoren)

Download folders