Paginakop locaties i-psy

i-psy Amsterdam Johan Cruijff Boulevard

Over ons

Als u psychische problemen ervaart kunt u bij ons terecht. Wij zijn gespecialiseerd in interculturele psychiatrie. Dit betekent onder meer dat onze behandelaren meestal uit dezelfde cultuur komen als u.


Voor kinderen en jongeren met een migratieachtergrond bieden we speciale behandelmogelijkheden via i-psy Jeugd en Gezin.

U heeft gesprekken bij ons op de vestiging waarna u weer naar huis gaat. Dat kan individueel met een behandelaar zijn, of in een groep. Bekijk ook onze filmpjes.

LGBTI-poli

In het najaar van 2017 is op deze locatie gestart met een speciaal LGBTI-team (Lesbian, Gay, Bi, Transsexual, Intersex). Het team combineert kennis op het gebied van culturele psychiatrie, psychotrauma en LGBTI-hulpverlening. De poli richt zich dan ook op LGBTI-migranten, expats en vluchtelingen die kampen met uiteenlopende psychische klachten.

Uit onderzoek blijkt dat LGBTI's een groter risico lopen op het ontwikkelen van o.a depressie- en angstklachten, naast suïcidaliteit. LGBTI migranten worden daarnaast in sterkere mate geconfronteerd met negatieve reacties van de familie of gemeenschap. LGBTI-vluchtelingen hebben in hun land van herkomst vaker te maken gehad met direct geweld of vervolging vanwege hun geaardheid of genderidentiteit.

Waarom een behandeling bij i-psy?

  • Wij houden rekening met uw cultuur.
  • Onze hulpverleners hebben verschillende culturele achtergronden.
  • Bij de behandeling betrekken we ook uw omgeving: uw familie of andere mensen die voor u belangrijk zijn. Uiteraard alleen met uw toestemming.
  • Wij begrijpen wat vrijwillig of gedwongen vertrek uit uw thuisland met u doet.
  • Wij hebben oog voor uw persoonlijke levenssituatie.

Jeugd en gezin

Opgroeien in een gemengd culturele omgeving is soms moeilijk. i-psy Jeugd en Gezin helpt jongeren met psychische problemen. Die problemen hebben vaak te maken met het opgroeien in twee culturen. We zien dat jongeren verschillen tussen de Nederlandse cultuur en die van de ouder ervaren.

Psychische problemen worden in elke cultuur op een andere manier beleefd en aangepakt. Dit uitgangspunt is bij i-psy Jeugd en Gezin een vanzelfsprekend aandachtspunt. Iedereen die belangrijk is voor het succes betrekken we bij de behandeling.

i-psy Amsterdam Johan Cruijff Boulevard

Adres

Johan Cruijff Boulevard 83-95
1101 DM Amsterdam
088 358 91 11
088 358 41 10

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Je vindt ons op de 5e etage (Regenboog kantoren)

Download folders