Onze wachttijden op de website worden gepubliceerd volgens de regelingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Over deze regelingen kunt u meer lezen op www.nza.nl

De wachttijden verschillen per vestiging en zijn niet afhankelijk van uw verzekering of verzekeraar. De wachttijden zijn hetzelfde voor alle behandelingen.

Uitleg wachttijden

 

Aanmelden

De aanmeldingswachttijd is de  periode tussen het moment dat met u een  afspraak voor het intakegesprek op één van onze vestigingen wordt gemaakt,  en de datum waarop het intakegesprek plaatsvindt. De aanmeldingswachttijd komt tot stand op basis van de actuele ruimte in de agenda op het moment van het bijwerken van de informatie. De actuele stand van zaken kan afwijken. Aan de weergegeven wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

 

Behandelen

Behandelen staat voor de behandelingswachttijd. Dit is de termijn waarbinnen uw behandeling start. Dit hoort u in het laatste intakegesprek, ook wel adviesgesprek genoemd. De behandelingswachttijd komt tot stand door terug  te kijken naar de voorgaande twee maanden. Hierdoor komen de wachttijden die u op de website  ziet niet altijd overeen met de werkelijkheid. Aan de weergegeven wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

 

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. U bent niet verplicht behandeling te volgen in uw eigen woonplaats Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zogenaamde 'treeknormen').

Gewijzigd op 10-06-2017

Locatie

Aanmeldwachttijd

(in weken)

Behandelwachttijd

(in weken)*

Almere 9 16
Almere Kind & Jeugd 2 3
Lelystad 14 10
Lelystad Kind & Jeugd 2 4
Zwolle 9 2
Leeuwarden 0 0
Enschede 11 23
Utrecht 15 12
Utrecht Kind & Jeugd 11 8
Amersfoort 9 22
Amsterdam (Overschiestraat) 6 11
Amsterdam (Overschiestraat) Kind & Jeugd 9 8
Amsterdam (GW) 4 5
Haarlem 0 12
Zaandam 9 7
Zaandam Kind & Jeugd 11 7
Alkmaar 7 10
Heerhugowaard 5 6
Tilburg 10 10
Tilburg Kind & Jeugd 12 9
Eindhoven 9 10
Nijmegen 11 9
Arnhem 11 8
Arnhem Kind & Jeugd  0 0
Rotterdam 13 15
Rotterdam Kind & Jeugd 18 6
Den Haag 12 9
de Jutters Kind, Jeugd & Gezin (Den Haag) 9 7
Leiden 11 12
Zoetermeer 0 0
Forensisch 0 0

 

 * Er is geen verschil in wachttijd voor verschillende behandelingen.

Wij adviseren u altijd de voor u geldende wachttijd op te vragen bij uw vestiging. De contactgegevens vindt u hier.