Wachttijden

Wachttijden

Onze wachttijden op de website worden gepubliceerd volgens de regelingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Over deze regelingen kunt u meer lezen op www.nza.nl

De wachttijden verschillen per vestiging en zijn niet afhankelijk van uw verzekering of verzekeraar. De wachttijden zijn hetzelfde voor alle behandelingen.

Uitleg wachttijden

We doen alles wat binnen onze mogelijkheden ligt om de wachttijd voor u te bekorten zodat u snel kunt starten met uw behandeling en herstel.

Bij de aanmeldwachttijd staat hoe lang u moet wachten vanaf het moment dat uw aanmelding is geregeld bij ons tot aan uw eerste intakeafspraak. Bij de behandelwachttijd ziet u hoe lang u moet wachten na het laatste intakegesprek (het zogenaamde adviesgesprek) tot de daadwerkelijke behandelactiviteiten beginnen.

Bij crisis geldt uiteraard geen wachttijd en wordt met u afgestemd wat nodig is .

Deze wachttijden zijn een gemiddelde, gebaseerd op hoe lang patiënten de afgelopen twee maanden hebben gewacht. De actuele stand van zaken kan afwijken. Hierdoor komen de wachttijden die u op de website  ziet niet altijd exact overeen met de huidige situatie. Aan de weergegeven wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Mogelijk snellere behandeling op andere locatie

 U bent niet verplicht behandeling te volgen in uw eigen woonplaats. Soms is een snellere behandeling mogelijk op slechts een kleine afstand van uw woonplaats of voorkeurslocatie. Vindt u de wachttijd te lang en wilt u weten of behandeling op een andere locatie van ons mogelijk is? Bespreek dit dan met het team of de locatie waarvoor u bent aangemeld.

Wachtlijstbemiddeling

 Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zogenaamde 'treeknormen').

Gewijzigd op  04-09-2018

Locatie

Aanmeld-wachttijd

Behandel-wachttijd

Almere 11 18
Almere kind, jeugd en gezin 8 8
Lelystad 18 6
Lelystad kind, jeugd en gezin 5 ​6
Zwolle 20 ​18
Enschede 22 ​18
Utrecht 15 6
Utrecht kind, jeugd en gezin 9 ​6
Amersfoort 15 ​6
Amsterdam (Overschiestraat) 7 12
Amsterdam (Overschiestraat) kind, jeugd en gezin 3 ​19
Amsterdam (George Westinghousestraat) 6 9
Zaandam 14 15
Zaandam kind, jeugd en gezin 7 ​9
Heerhugowaard 7 11
Tilburg 20 18
Tilburg kind, jeugd en gezin 20 ​18
Eindhoven 20 18
Nijmegen 7 ​11
Arnhem 7 11
Arnhem kind, jeugd en gezin  0 0
Rotterdam (Carnissesingel) 21 15
​Rotterdam (Mathenesselaan) 21 ​13
Rotterdam kind, jeugd en gezin 13 14
Den Haag 8 8
Den Haag kind, jeugd en gezin 5 10
Leiden 8 8

 

 * Er is geen verschil in wachttijd voor verschillende behandelingen.

Wij adviseren u altijd de voor u geldende wachttijd op te vragen bij uw vestiging. De contactgegevens vindt u hier.