Onze wachttijden op de website worden gepubliceerd volgens de regelingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Over deze regelingen kunt u meer lezen op www.nza.nl

De wachttijden verschillen per vestiging en zijn niet afhankelijk van uw verzekering of verzekeraar. De wachttijden zijn hetzelfde voor alle behandelingen.

Uitleg wachttijden

 

Aanmelden

De aanmeldingswachttijd is de  periode tussen het moment dat met u een  afspraak voor het intakegesprek op één van onze vestigingen wordt gemaakt,  en de datum waarop het intakegesprek plaatsvindt. De aanmeldingswachttijd komt tot stand op basis van de actuele ruimte in de agenda op het moment van het bijwerken van de informatie. De actuele stand van zaken kan afwijken. Aan de weergegeven wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

 

Behandelen

Behandelen staat voor de behandelingswachttijd. Dit is de termijn waarbinnen uw behandeling start. Dit hoort u in het laatste intakegesprek, ook wel adviesgesprek genoemd. De behandelingswachttijd komt tot stand door terug  te kijken naar de voorgaande twee maanden. Hierdoor komen de wachttijden die u op de website  ziet niet altijd overeen met de werkelijkheid. Aan de weergegeven wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

 

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. U bent niet verplicht behandeling te volgen in uw eigen woonplaats Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zogenaamde 'treeknormen').

Gewijzigd op 9-8-2017

Locatie

Aanmeldwachttijd

(in weken)

Behandelwachttijd

(in weken)*

Almere 10 15
Almere Kind & Jeugd 2 3
Lelystad 18 13
Lelystad Kind & Jeugd 4 5
Zwolle 12 2
     
Enschede 12 23
Utrecht 13 14
Utrecht Kind & Jeugd 10 5
Amersfoort 13 21
Amsterdam (Overschiestraat) 8 8
Amsterdam (Overschiestraat) Kind & Jeugd 17 6
Amsterdam (GW) 9 7
Haarlem 6 20
Zaandam 5 9
Zaandam Kind & Jeugd 11 9
Heerhugowaard - -
Tilburg 10 12
Tilburg Kind & Jeugd 13 9
Eindhoven 7 10
Nijmegen 11 9
Arnhem 15 10
Arnhem Kind & Jeugd  0 0
Rotterdam 13 13
Rotterdam Kind & Jeugd 22 9
Den Haag 25 8
de Jutters Kind, Jeugd & Gezin (Den Haag) 13 6
Leiden 10 13
Zoetermeer 0 0
Forensisch 0 0

 

 * Er is geen verschil in wachttijd voor verschillende behandelingen.

Wij adviseren u altijd de voor u geldende wachttijd op te vragen bij uw vestiging. De contactgegevens vindt u hier.