Heimwee

Heimwee na migratie

200x200_Klachten+door+heimwee+na+migratie.jpg
Weg van de vertrouwde geuren, kleuren en taal. Heimwee na migratie verdwijnt niet altijd vanzelf. Het kan hardnekkig zijn en somberheid, verdriet en angsten met zich meebrengen. Dit overkwam Ibrahim.

Vijf jaar geleden kwam Ibrahim naar Nederland voor een nieuwe start. Al gauw merkt hij dat hij anders is. Hij heeft moeite met de taal en omgangsvormen. Die zijn zo anders dan hij gewend is. Hij moet genoegen nemen met een lagere functie dan de functie die hij had in zijn vaderland. Ibrahim voelt zich klem gezet tussen twee werelden. Hij verlangt ernaar om terug te gaan.

Ibrahim is ziek van heimwee

Ibrahim wordt bang, onzeker en somber, raakt geïsoleerd en kan niet functioneren in de nieuwe omgeving. Niemand begrijpt hem.
​​​​​​​Misschien herken jij je in de situatie van Ibrahim.

Heimwee: somberheid, verdriet en angst

Migratie is een ingrijpende gebeurtenis. Je laat al het bekende achter: jouw vertrouwde omgeving, bekende mensen, de taal en de vanzelfsprekende leefwijze. Tegelijkertijd moet je vertrouwd raken met een nieuwe, onbekende omgeving, andere mensen met hun taal en hun manier van leven. Heimwee is een gevoel, dat niet zomaar verdwijnt.