Nieuws

Nieuws van i-psy

19 oktober 2020

200x200+open-atelier-ipsy+2020.png
Kunstenaars uit diverse culturen hebben hun wensen tot uiting gebracht in verschillende kunstvormen. Kom kijken vanaf 24 (tot 28) november in de Go Gallery in Amsterdam. 

Op 19, 20 en 21 november is de uitgestelde (vanwege corona) digitale opening van de expositie ‘Doe een wens’ in de GO Gallery in Amsterdam. Patiënten uit van de diverse i-psy ateliers hebben visueel hun wens zichtbaar gemaakt.

Overstijgen

​​​​​​​Ze zijn afkomstig uit diverse culturen, veelal uit culturen waar de kunstenaars zich onderdrukt voelden. Hun wensen, tot uiting gekomen in verschillende kunstvormen, overstijgen taal, cultuur en leeftijd.

Beeld als taal

De werken zijn gemaakt als onderdeel van een psychisch hersteltraject. Het specialistische vaktherapieteam van i-psy biedt de patiënten naast de gesprekken ook nonverbale behandeling. Dat kan als beeldende therapie, dans- en bewegingstherapie of muziektherapie. Beeldende therapie kan een hele effectieve behandelvorm zijn als behandelaar een andere taal spreekt. Beeld wordt dan een universele taal.
“We zijn heel blij en trots dat wij als i-psy beeldende therapie dit voor onze kunstenaars al 12 jaar lang organiseren.” aldus het vaktherapieteam i-psy.

GO Gallery

De ‘Doe een wens’ tentoonstelling is te zien tussen 24 en 28 november in GO Gallery, Marnixstraat 127 in Amsterdam. Op 19, 20 en 21 november is er een digitale opening, te volgen via de website van Go Gallery. Zelf de werken bekijken kan natuurlijk ook. Boek dan een tijdslot op Go Gallery. 

Meer weten?

Stuur dan een mail naar info@i-psy.nl

Bekijk tenslotte ook deze video waarin patiënten vertellen hoe kunst en de bijeenkomsten bij i-psy hen helpt met het verwerken van het verleden en weer oppakken van hun dagelijks leven.