Nieuws

Nieuws van i-psy

15 september 2020

regulier-vrouw-telefoon.png

Vanaf maandag 7 september 2020 is het ook mogelijk om EMDR met tikjes te volgen via de 100% online behandelingen van PsyQ Online en i-psy online met de ondersteunende NiceDay app.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. De EMDR-functionaliteit met tikjes kan ingezet worden tijdens de videobel sessie tussen behandelaar en patiënt. De 100% online behandeling van PsyQ online en i-psy online zijn de enige online behandelingen die EMDR via een (app op) mobiele telefoon aanbieden. Wat de EMDR-functionaliteit nog meer uniek maakt is dat er visuele taken aangeboden kunnen worden en dat in combinatie met de verschillende andere mogelijkheden vanuit de app er een totaalpakket voor trauma en PTSD aangeboden kan worden aan de patiënt.

Mogelijkheden online EMDR-functionaliteit

Deze EMDR-functionaliteit heeft verschillende mogelijkheden, namelijk: visueel en via verschillende auditieve cues –geluiden (tikjes). Ook komen er trackers in de app die de patiënt de mogelijkheid geeft om op elk moment klachten te monitoren. Daarnaast zijn ook de bekende functies van de app beschikbaar, zoals het bijhouden van een dagboek, het maken van G-schema’s en het instellen van reminders in de app voor gezond gedrag (leefstijl). De combinatie van deze mogelijkheden is uniek.

Platform neutraal en blended behandelen

Ook is de optie voor het aanbieden van een visuele taak platform neutraal en kan deze ook op een ander apparaat geraadpleegd worden. Hierdoor is de functionaliteit ook goed toepasbaar in een blended behandelvorm, waarbij een online- en fysieke behandeling gecombineerd worden.

Ervaringen EMDR online

Annemiek van Dijke en Ilja Seifert, behandelaars PsyQ Online, delen hun ervaring over de EMDR behandeling in een online omgeving. Annemiek: “Ik zie zoveel meerwaarde in online behandelen, omdat de patiënt in zijn eigen omgeving is tijdens de therapie”. Ilja: “Op casusniveau zien we dat wat we hebben bedacht werkt. Dat bleek ook uit mijn N=1-studie: de EMDR-behandeling was effectief. We houden ons grotendeels aan het standaardprotocol. De vorm waarin het wordt aangeboden is dus wel anders, helemaal vormgegeven binnen onze online mogelijkheden”. Meer over de ervaring van Annemiek en Ilja? Lees het artikel: EMDR online, de Nice Day Way.

Weten wat EMDR precies is en of deze behandeling bij jouw klachten aansluit? Lees meer over EMDR. Interesse in onze 100% online behandeling? Meld je direct vrijblijvend aan voor onze 100% online behandeling.