Nieuws

Nieuws van i-psy

30 juli 2021

200x200+proud+aliens.png
Meer dan 10 jaar organiseert het beeldende therapieteam van i-psy jaarlijks een tentoonstelling voor en met kunstenaars uit open ateliers van i-psy. Dit jaar de tentoonstelling Proud Aliens die plaatsvindt tijdens Amsterdam Pride bij Framer Framed van 30 juli t/m 22 augustus.

​​​​​​​De LGBTQ-projectgroep van Framer Framed’s Open Atelier komt wekelijks samen en combineert kunst, community en therapie; ze vertegenwoordigen verschillende culturele achtergronden binnen de LGBTQ-gemeenschap. De kunstwerken omvatten groepsprojecten en individuele kunstwerken zoals henna-tatoeages, kostuums, fotografie, schilderijen en installaties. In de expositie Proud Aliens wordt een toekomst neergezet waarin verschil en diversiteit als mooi wordt erkend en gevierd.

Open atelier
Iedereen die deelneemt aan het open atelier heeft ook individuele therapie bij zijn/haar psycholoog. Het open atelier biedt afleiding, ontspanning of inspiratie. Er kunnen belangrijke thema’s naar voren komen bij het beeldend werken, het kan ook emotioneel zijn. Een beeldend therapeut kan met iemand meekijken naar thema’s in diens werk en daarover in gesprek gaan. Soms wil iemand die thema’s verder onderzoeken. Dat wordt dan aangekaart bij je psycholoog.

Framer Framed werkt met partners, zoals i-psy, aan participatieve methoden ten behoeve van een ‘open huis voor de kunst en samenleving’ waar mensen elkaar ontmoeten en interdisciplinair kunnen werken aan vernieuwende projecten. Het open atelier bij de organisatie Framer Framed is een plek waar onze kunstenaars naar toegaan om hun creatieve expressie te ontplooien. Het atelier is gericht op de eindfase van de beeldende therapie behandeling.         

Kijkje nemen?
Framer Framed (Oranje-Vrijstaatkade 71, Amsterdam) is geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 12:00 – 18:00 uur en toegang is gratis.