Paginakop locaties i-psy

i-psy Utrecht

Over ons

Als je psychische problemen ervaart kan je bij ons terecht. Wij zijn gespecialiseerd in interculturele psychiatrie. Dit betekent onder meer dat veel van onze behandelaars een andere culturele achtergrond hebben en een andere taal dan de Nederlandse taal beheersen. We hebben een team van ongeveer 20 behandelaars. Wij werken vanuit een cultuur sensitieve visie en hebben oog voor jouw sociale context en jouw culturele achtergrond.


Over het algemeen bieden wij intakes en behandelingen aan in de Nederlandse taal. Mocht er behoefte zijn aan een intake of behandeling in een andere taal, dan doen wij onze uiterste best jou te koppelen aan een behandelaar met dezelfde taal en achtergrond. Echter, is dit niet in alle gevallen mogelijk en zal dit veelal via een tolk plaatsvinden.

Je hebt gesprekken bij ons op de vestiging waarna je weer naar huis gaat. In eerste instantie kijken we of een behandeling in een groep passend is, maar een behandeling kan ook individueel met een behandelaar zijn. Een online behandeling is ook mogelijk.

Bekijk ook onze filmpjes

Groepsbehandeling

We hebben een breed aanbod met betrekking tot groepsbehandelingen. We bieden een individuele behandeling aan als ons groepsaanbod niet voldoende passend is. De kracht van groepsbehandeling zit in het contact met mensen die bepaalde klachten gemeenschappelijk hebben. Tijdens de groepstherapie kunnen ervaringen worden uitgewisseld, kan erkenning gevonden worden en kunnen tips gegeven worden. Lotgenotencontact werkt stimulerend voor ieders persoonlijke traject. Onderzoek laat zien dat groepsbehandeling bijzonder effectief is. Het aanbod kan per individu, klachten en hulpvraag variëren. Wij bieden met name interventies die gebaseerd zijn op de stromingen Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Schematherapie, NET en EMDR.

Wil je meer informatie over ons behandelaanbod aarzel dan niet contact met ons op te nemen

Intake

Na aanmelding start een intake waarin we zorgvuldig samen met jou kijken wat jouw hulpvraag is, wat de oorzaak is van jouw klachten en welke behandeling het meest bij jou aansluit. Wij stellen het erg op prijs als je een naaste meeneemt naar het intakegesprek.

Waarom een behandeling bij i-psy?

  • Wij houden rekening met jouw cultuur.
  • Onze hulpverleners hebben verschillende culturele achtergronden.
  • Bij de behandeling betrekken we ook jouw omgeving: jouw familie of andere mensen die voor jou belangrijk zijn. Uiteraard alleen met jouw toestemming.
  • Wij begrijpen wat vrijwillig of gedwongen vertrek uit jouw thuisland met je doet.
  • Wij hebben oog voor jouw persoonlijke levenssituatie.

Lees ook Hoe wij helpen​​​​​​​

Wachttijden

Helaas hebben wij momenteel voor een aantal behandelingen te maken met wachttijden. Wij realiseren ons dat het uitermate vervelend is en doen er alles aan om de wachttijden zoveel mogelijk voor jou te beperken. De aangegeven wachttijden zijn een indicatie. Neem telefonisch contact met ons op voor de actuele wachttijd.

i-psy Utrecht

Adres

Euclideslaan 151
3584 BS Utrecht (Rijnsweerd)
088 357 22 67
088 358 18 60 (i-psy Jeugd en Gezin)
088 358 41 18

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur
Onze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, daarnaast kun je bij ons in de buurt gratis parkeren.

Afspraak afzeggen

Wil je ons uiterlijk 24 uur van tevoren op de hoogte stellen via telefoonnummer 088 357 22 67. Als je een afspraak korter dan 24 uur van tevoren afzegt, brengen wij het wegblijftarief in rekening.

Vestigingen Youz voor aanbod i-psy Jeugd en Gezin

i-psy Jeugd en Gezin

De expertise van i-psy Jeugd en Gezin wordt sinds 2021 door Youz aangeboden. Voor de expertise van i-psy op het gebied van Jeugd en Gezin kun je terecht bij de vestigingen van Youz in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Enschede (18-60 jaar), Rotterdam, Utrecht en Zaandam.

Meer informatie