Nieuws

Nieuws van i-psy

24 december 2020

200x200-farid-elazar-onderzoeker-i-psy-parnassia-groep.jpg
Waardevolle inzichten in het begrijpen van de etiologie, het aanpakken van psychopathologie en het oplossen van mentale problemen met behulp van Islamitisch gebaseerde etnopsychologie.

Voor zijn masterscriptie voerde Farid Elazar een review uit over de Islamitische modificatie van cognitieve gedragstherapie voor moslims met depressieve klachten. Hij deelt zijn bevindingen over dit interessante onderwerp in (Engelstalige) video’s die hij maakte voor i-psy Tilburg.

In de eerste video vertelt Farid over Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en de aanleiding van zijn onderzoek: het cultuursensitief inzetten van CGT. Ook is de eerste video een inleiding in het onderwerp, te weten: het begrijpen van Islamitische Psychologie.

In deze en de andere video’s neemt Farid kijkers mee in zijn bevindingen en zijn ervaring met het inzetten van CGT op een cultuur sensitieve manier en zal hij verdere verdieping geven in specifieke psychische klachten bij mensen met een Islamitische achtergrond. Bijvoorbeeld behandeling in relatie tot Depressie voor mensen met een Islamitische achtergrond.

De video’s

Video 2 over het begrijpen van Islamitische, culturele, metaforen en hoe deze gebruikt kunnen worden in een behandeling (via CGT)

Video 3 over Depressie in het algemeen en Depressie bij mensen met een islamitische achtergrond

Video 4 over een specifieke methode die Farid inzet ‘the heart method’: Healthy emotions anchored in RasoolAllah's teachings: CGT met profeet Mohammed als een psycho-spiritueel voorbeeld

De onderzoeker

Farid Elazar heeft zijn opleiding psychologie afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Farid Elazar deed de stage klinische psychologie bij i-psy Tilburg vanuit Dubai. Tijdens deze stage in 2020 deed hij cultuur sensitieve intakes in de Engelse en Arabische taal. Hij was ook betrokken bij het diagnostische proces van de patiënten.

Transculturele en systemische hulp bij i-psy

i-psy is specialist in interculturele psychiatrie. Tijdens een behandeling bij i-psy houden wij rekening met jouw achtergrond en cultuur, maar vindt de behandeling over het algemeen en in eerste instantie wel plaats in de Nederlandse taal.

Tijdens het onderzoek en de casus(sen) van Farid hebben wij patiënten kunnen koppelen aan een behandelaar met dezelfde taal en achtergrond, maar dit is niet iets wat vanzelfsprekend is en afhangt van de interventie die aansluit bij de hulpvraag van de patiënt en de behandelaar die op basis van dit advies aan diegene wordt gekoppeld. Meer over onze transculturele en systemische hulp.

Ook stage lopen of onderzoek doen bij i-psy?

Spreekt het onderzoek van Farid je aan en wil je ook stage lopen of onderzoek binnen een van onze vestigingen van i-psy? De werving en selectie van (onderzoek)stagiaires wordt verzorgd door het stagebureau van de Parnassia Groep. Het overzicht van de stages bij de Parnassia Groep. Je kunt daar je CV uploaden. En een motivatiebrief toevoegen, waarin je kunt aangeven dat een stage bij i-psy jouw voorkeur heeft. Voor alle vragen over stages en onderzoek kan je ook terecht bij het stagebureau van Parnassia Groep.