08 juni 2017

'Shadows to light' is de negende jaarlijkse tentoonstelling van i-psy, specialist in interculturele psychiatrie. Een indrukwekkende groep van honderd kunstenaars heeft hier aan bijgedragen. Deze mensen, die allemaal in behandeling zijn bij ons, komen uit alle hoeken van de wereld. Het zijn volwassenen, jongeren, migranten en vluchtelingen. Als aanvulling op hun reguliere behandeling volgen zij bij i-psy non verbale therapie. Vaak hebben zij een groot gebrek aan woorden om te vertellen wat zij hebben meegemaakt.

Mede dankzij beeldende kunst, dans en muziek kunnen zij zich op een waardevolle manier uiten. De deelnemende kunstenaars zijn vertrouwd met het samenkomen van culturen. Zij verzamelen zich wekelijks in de open ateliers van i-psy om samen kunst te maken. Ze komen daar omdat ze weten dat kunst hen voedt. Bij elkaar vinden de kunstenaars inspiratie, aanmoediging, uitdaging, steun, een testpodium, een thuis.

De tentoonstelling wordt van 30 juni t/m 14 juli, gehouden bij Stichting Ondertussen (direct boven het Holocaustmuseum), Plantage Middenlaan 27, 1018 DB te Amsterdam. Meer informatie, én de mogelijkheid om te doneren, vindt u hier: https://i-psy-tentoonstelling-2017.kentaa.com/